Těstoviny s hráškem, šunkou a smetanou
Suroviny:
- 200 gramů těstovin farfalle (nebo jiné kratší těstoviny)
- 100 gramů mraženého hrášku
- 150 ml 40% smetany
- 150 gramů nakrájené šunky
- 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
Postup:
Uvaříme těstoviny podle návodu na balení ve vroucí osolené vodě. Po 5 minutách vaření přihodíme mražený hrášek. Když jsou těstoviny uvařené, slijeme je společně i s hráškem. Na pánev dáme nakrájenou šunku, smetanu a nastrouhaný parmazán - necháme projít varem. Na pánev přihodíme i těstoviny s hráškem a vše důkladně promícháme a můžeme podávat.
Pasta with ham, peas and cream
Ingredients:
- 200 grams farfalle pasta (or other short pasta)
- 100 grams frozen petits pois
- 150 ml double cream
- 150 grams diced ham
- 2 tablespoons grated parmesan cheese
Method
Cook the pasta according to packet instructions in plenty of salted boiling water,
and then after 5 minutes add the peas to the pasta water. When the pasta is cooked, drain with the peas. Put the dry pan back on the heat with the cream, ham and Parmesan and warm it through. Add the pasta and peas back to the pan, tossing everything together well.
Zdroj: http://www.nigella.com/recipes/view/pasta-with-ham-peas-and-cream-115
and then after 5 minutes add the peas to the pasta water. When the pasta is cooked, drain with the peas. Put the dry pan back on the heat with the cream, ham and Parmesan and warm it through. Add the pasta and peas back to the pan, tossing everything together well.
Zdroj: http://www.nigella.com/recipes/view/pasta-with-ham-peas-and-cream-115